Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

χωρίσεμεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
η Κοινωνία των (δε)κάτων και το περιοδικό (δε)κατα
σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής

χωρίσεμεις
του Δημήτρη Αθηνάκη

την Τρίτη 19/01/2010, 8:00 μ.μ.
στον 1ο όροφο της Δ.Κ.Β.Σ., Ν. Νικολάου 20

Με αφορμή το βιβλίο, ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης και η ποιήτρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου θα σχολιάσουν και θα διαβάσουν ποιήματα, θα συνομιλήσουν μεταξύ τους, με τον ποιητή και με το κοινό για την ποίηση ειδικά και για τη λογοτεχνία γενικά, αποσκοπώντας σε μια μικρή συμβολή στο ανοιχτό πεδίο της γραφής και της ανάγνωσης, ιδιαίτερα στην εποχή μας.
* * *
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ (Δράμα, 1981) είναι από το 2007 συνεργάτης της Δ.Κ.Β.Σ. Σπούδασε Κοινωνική Θεολογία, Φιλοσοφία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μένει στην Αθήνα και εργάζεται ως μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων. Ποιήματα και κριτικές του δημοσιεύονται σε εφημερίδες, περιοδικά και ανθολογίες. Το χωρίσεμεις είναι το πρώτο του βιβλίο.
Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ (Παλαιοχώρι Παγγαίου, 1956) είναι εδώ και χρόνια εισηγητής των λογοτεχνικών σεμιναρίων της Δ.Κ.Β.Σ. Έχει δημοσιεύσει οχτώ μυθιστορήματα, μία συλλογή διηγημάτων και μια νουβέλα, ενώ συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα Τα Νέα. Κείμενα και αφηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο.
Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ (Θεσσαλονίκη, 1968) μένει μόνιμα στην Καβάλα και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση, αφού σπούδασε Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις Άγρα, ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: