Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η Δ' ΕΘΝΙΚΗ...

1ος ΟΜΙΛΟΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Ν.ΕΒΡΟΥ: Ορέστης Ορεστιάδας (πρωταθλητής ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ).
Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ: Ελπίδα Σαππών (πρωταθλήτρια ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ).
Ν.ΞΑΝΘΗΣ: Ορφέας Ξάνθης, Βιστωνίδα, Εχίνος Σπορ (πρωταθλητής ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ).
Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ: Ορφέας Ελευθερ., Κεραυνός Κρηνίδων, Πιερικός Μελισσοκομείου (πρωταθλητής ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ).
Ν.ΔΡΑΜΑΣ: Πανδραμαϊκός, Προσοτσάνη, Δόξα Πετρούσας (πρωταθλήτρια ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ), Μ. Αλέξ.Αγ. Αθανασίου.
Ν.ΣΕΡΡΩΝ: Βισαλτιακός, Μ. Αλέξ.Ηράκλειας, ΑΕ Χρυσού, Ασπίδα Δραβήσκου, Εθνικός Γαζώρου.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
-Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίστηκε η Κυριακή 28/09/2008.
-Ανεβαίνει μία ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία ενώ υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες ομάδες, όσες δηλαδή είναι και οι ομάδες που ανεβαίνουν κάθε χρόνο από τα τοπικά πρωταθλήματα.
-Και φέτος, όπως και πέρυσι (6 ομάδες), ο νομός με τις περισσότερες ομάδες είναι ο Νομός Σερρών (5 ομάδες).
-Η Πανσερραϊκή Α.Ε. παρότι είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί στη Δ’ κατηγορία ως πρωταθλήτρια ΕΠΣ Σερρών, δεν συμμετέχει. Η Ασπίδα Δραβήσκου και Πανσερραϊκή ΑΕ αντιμετώπιζαν προβλήματα και τελικά αποφασίστηκε μια μεταξύ τους συνεργασία, που πρακτικά σημαίνει ότι δήλωσε συμμετοχή η Ασπίδα Δραβήσκου, όπου μετακινούνται όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών της Πανσερραϊκής, η οποία και διαλύθηκε.
-Η Εχίνος Σπορ (κατά το Μπούρσα Σπορ, Ρίζε Σπορ κλπ.) έχει προκαλέσει σκάνδαλο με τη συμμετοχή της στη Δ’ κατηγορία. Η Τουρκία χρηματοδοτεί 180 αθλητικούς συλλόγους στην Θράκη, και μία από τις ομάδες που έδωσε πολλά χρήματα, είναι η ομάδα Εχίνος Σπόρ. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής κάνει τα πάντα για να μείνει φέτος στην Δ’ Εθνική κατηγορία και την επόμενη χρονιά να κάνει πρωταθλητισμό για να ανέβει στην Γ’ Εθνική επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου! «Τα μειονοτικά σωματεία ξεφυτρώνουν παράλληλα ως μανιτάρια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αριθμός τους αγγίζει τα 180, πολλά εκ των οποίων είναι αθλητικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ποδοσφαιρικού σωματείου Εχίνος Σπορ, το οποίο χάρη και στη γενναία χρηματοδότηση του τουρκικού προξενείου ανέβηκε εφέτος στην Δ' Κατηγορία.» ΒΗΜΑ Κυριακή 13 Ιουλίου 2008.
-Τη χηρεύουσα θέση της Δόξας Δράμας στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας 2008-2009, καταλαμβάνει η δευτεραθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας 2007-2008 της ΕΠΣ Δράμας, Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: