Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

3 ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΣΙΝΕΦΙΛ ΣΗΜΕΡΑ 26 (20.30), ΑΥΡΙΟ 27 (21.30) ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (20.30) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ):

Irina Palm - Εν τη παλάμη ούτω βοήσομεν / Σαμ Γκαρμπάρσκι


Η Μάγκι χρειάζεται επειγόντως χρήματα. Ο εγγονός της είναι σοβαρά άρρωστος στο νοσοκομείο και τα φάρμακα που χρειάζεται κοστίζουν πολύ περισσότερο απ’ όσα μπορούν να πληρώσουν οι γονείς του.Αν θέλει να αναπτερώσει τις ελπίδες του γιου και της νύφης της θα πρέπει να σκεφτεί κάτι σύντομα. Απεγνωσμένη, η μεσοαστή πενηντάρα Λονδρέζα Μάγκι θ’ ανταποκριθεί στη δελεαστική αγγελία για επικερδή εργασία σ’ ένα σεξ κλαμπ. Στο «Sexy World», η ντροπαλή αλλά αλέγρα χήρα συναντά τον γοητευτικό μάνατζερ του μαγαζιού Μίκι που με ευγένεια την εισάγει στα καθήκοντά της ως «συνοδού». Η νέα της συνάδελφος,Λουίζα, της εξηγεί τους κανόνες του παιχνιδιού και, πριν περάσει πολύς χρόνος, η ευσυνείδητη Μάγκι γίνεται η περιζήτητη και καλοπληρωμένη «Irina Palm».
Σκηνοθεσία: Σαμ Γκαρμπάρσκι
Σενάριο: Martin Herron, Philippe Blasband (βασ. στο πρωτότυπο σενάριο του Philippe Blasband)
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Christophe Beaucarne
Μοντάζ: Ludo Troch
Ήχος: Pascal Jasmes,Thomas Gauder
Μουσική: Ghinzu, Art Direction: Véronique Sacrez
Κοστούμια: Anushia Nieradzik
Ηθοποιοί: Marianne Faithfull (Maggie), Miki Manojlovic (Miki), Kevin Bishop (Tom), Siobhan Hewlett (Sarah), Dorka Gryllus (Luisa), Jenny Agutter (Jane), Corey Burke (Olly), Meg Wynn-Owen (Julia), Susan Hitch (Beth), Flip Webster (Edith)
Παραγωγός: Sébastien Delloye, Diana Elbaum, Thanassis Karathanos, Karl Baumgartner, Jani Thiltges, Claude Waringo, Christine Alderson
Παραγωγή: Entre Chien et Loup, Pallas Film, Samsa Film, Ipso Facto, Liaison Cinematographique, Ateliers de Baere, RTBF TV, με την υποστήριξη του Προγράμματος MEDIA
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Μ. Βρετανία, Γαλλία
Τύπος: 35mm, Έγχρωμο
Διάρκεια: 103'
Έτος Παραγωγής: 2007


Παρέες / Σωτήρης Γκορίτσας


Άνοιξη, Μεγάλη Εβδομάδα. Στο Πήλιο μια παρέα Αθηναίων σε διακοπές ανακαλύπτει στην αυλή της το πτώμα ενός αγνώστου. Προσπαθώντας ν’ αποφύγουν την κατηγορία του φόνου, συγκρούονται όχι μόνο με τους ντόπιους, αλλά κυρίως μεταξύ τους, αποκαλύπτοντας μυστικά και ψέματα της προσωπικής τους ζωής. Μια περιπέτεια φίλων και ζευγαριών.

Σκηνοθεσία:
Σωτήρης Γκορίτσας
Σενάριο:
Σωτήρης Γκορίτσας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Σταμάτης Γιαννούλης
Μοντάζ:
Τάκης Κουμουνδούρος
Ήχος:
Δημήτρης Αθανασόπουλος
Μουσική:
Νίκος Πορτοκάλογλου
Σκηνικά:
Γιούλα Ζωιοπούλου
Κοστούμια:
Νταίζη Κουράση
Μακιγιάζ:
Εύη Ζαφειροπούλου
Ηθοποιοί:
Μαρία Πρωτόπαπα (Μαρίνα), Βαγγέλης Μουρίκης (Αντρέας), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Χάρης), Λένα Κιτσοπούλου (Λίνα), Εύη Δαελή (Μυρσίνη), Ερρίκος Λίτσης (Κώστας), Κώστας Ξυκομηνός (Θέμης), Γιώργος Γιαννόπουλος (Τέρης), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ηλίας)
Παραγωγός:
Σωτήρης Γκορίτσας
Παραγωγή:
Sogo Films
Χώρα Παραγωγής:
Ελλάδα
Συμπαραγωγή:
ΕΚΚ, ΕΡΤ ΑΕ, Multichoice Hellas-Nova (Ελλάδα)
Τύπος:
35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:
85'
Έτος Παραγωγής:
2007

Η άκρη του ουρανού / Φατίχ Ακίν


Ο Νεζάτ δεν εγκρίνει την απόφαση του χήρου πατέρα του Αλί να συγκατοικήσει με την πόρνη φίλη του Γιετέρ. Αρχίζει όμως να τη συμπαθεί όταν ανακαλύπτει ότι στέλνει χρήματα στην Τουρκία για τις σπουδές της κόρης της. Ο ξαφνικός θάνατος της Γιετέρ απομακρύνει πατέρα και γιο. Ο Νεζάρ ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για ν’ αναζητήσει την κόρη της Γιετέρ, Αϊτέρ. Η πολιτική ακτιβίστρια Αϊτέρ, όμως, θέλοντας να ξεφύγει απ’ την αστυνομία, βρίσκεται ήδη στη Γερμανία. Γίνεται φίλη με τη νεαρή Λόττε, η οποία καλεί την Αϊτέρ να μείνει στο σπίτι της, κίνηση που δεν ενθουσιάζει τη συντηρητική μητέρα της, Ζουζάνε. Όταν η Αϊτέρ συλλαμβάνεται και η αίτηση ασύλου της απορρίπτεται, απελαύνεται και φυλακίζεται στην Τουρκία. Η Λόττε ταξιδεύει στην Τουρκία όπου εμπλέκεται στη φαινομενικά ανέλπιδη προσπάθεια απελευθέρωσης της Αϊτέρ.

Σκηνοθεσία:
Φατίχ Ακίν
Σενάριο:
Fatih Akin
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Rainer Klausmann
Μοντάζ:
Andrew Bird
Ήχος:
Kai Lüde
Μουσική:
Shantel
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Tamo Kunz, Sirma Bradley
Κοστούμια:
Katrin Aschendorf
Ηθοποιοί:
Baki Davrak (Nejat Aksu), Tuncel Kurtiz (Ali Aksu), Nursel Köse (Yeter Öztürk), Nurgül Yesilcay (Ayten Öztürk), Hanna Schygulla (Susanne Staub), Patrycia Ziolkowska (Lotte Staub)
Παραγωγός:
Andreas Thiel, Klaus Maeck, Fatih Akin
Παραγωγή:
Corazon International GmbH, Germany
Χώρα Παραγωγής:
Γερμανία - Τουρκία
Συμπαραγωγή:
Anka Film, Turkey
Τύπος:
35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:
122'
Έτος Παραγωγής:
2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: