Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

RAINING PLEASURE LIVE @ SERRES, 17-2-2008


Τελικά, η επιτυχία σε αυτή τη ζωή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι…
Αυτό σκεφτόμουν μετά την συναυλία των Raining Pleassure στο Otro bar της πόλης μας. Γιατί να έχουν γνωρίσει τέτοια μεγάλη επιτυχία αυτοί και όχι τόσα άλλα συγκροτήματα που κινούνται στο ίδιο μουσικό στυλ; Η απάντηση δίνεται μόνο αν τους παρακολουθήσεις ζωντανά. Τότε καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια δεμένη μπάντα, με καθαρό ήχο ακόμη και υπό τις δύσκολες συνθήκες ενός περιορισμένου χώρου. Φυσικά στο ότι ξεχωρίζουν, παίζουν ρόλο και οι μελωδίες τους, οι οποίες σου κολλάνε στο μυαλό σαν τα κομμάτια των James για παράδειγμα, και φυσικά η ξεχωριστή φωνή του Vassilikou.
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ προκατειλημμένος πριν την συναυλία. Κάτι οι εμφανίσεις του συγκροτήματος σε σόου τύπου fame story στο παρελθόν, κάτι το hype που τους περιβάλλει και η μεγάλη προβολή που έχουν τα τραγούδια τους μέσω διαφημιστικών σποτ στην τηλεόραση, μου είχαν δημιουργήσει την εικόνα μιας μπάντας που «θυσιάζει» τις δημιουργίες της στο βωμό της προβολής και του κέρδους. Μπορεί και να είναι αλήθεια όλα αυτά… Αυτό, όμως, που επίσης είναι αλήθεια είναι ότι οι Raining Pleasure είναι το μοναδικό ελληνικό συγκρότημα που μπορεί να σταθεί με τα τραγούδια του στο εξωτερικό και ότι μπορεί να δώσει ένα live χωρίς να προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάθε μειονέκτημα του λέγοντας: «Για έλληνες καλοί είναι…». Γιατί πολύ απλά το δέσιμο, ο ήχος τους, η εκφορά των αγγλικών και η ερμηνεία στη ζωντανή εμφάνιση που παρακολούθησα τους κάνει να ξεχωρίζουν εύκολα από τις υπόλοιπες ελληνικές μπάντες.
Στο δια ταύτα, δηλαδή στο live που παρακολουθήσαμε, είναι δύσκολο να περιγράψεις την ευφορία που προκλήθηκε στο κοινό που κατέκλυσε το Otro bar. 2 ώρες με χορό, χαρούμενες φάτσες, όμορφες μελωδίες, πετυχημένα διασκευασμένα classics (το light my fire μάλιστα αφιερωμένο στον Παντελή από τα Διάφανα Κρίνα που βρισκόταν στον χώρο – για τον Στέλιο από τους Infidelity που επίσης ήταν στον χώρο δεν είχε τραγούδι…), κομμάτια από τη νέα τους ηλεκτρική δουλειά και όλα τα σουξεδάκια στο τέλος για να μην έχουμε παράπονο… Μπορεί να ζητήσει κανείς τίποτε άλλο από ένα τέτοιο live; Φυσικά! Να επαναληφθεί όσο πιο σύντομα γίνεται…

1 σχόλιο:

Garth Vader είπε...

hmm hmmm
gamww...live den tous exw dei...pffff(akoma!)