Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...


Η πανέξυπνη μουσική κωμωδία των Joe DiPietro & Jimmy Roberts σε απόδοση του Θοδωρή Πετρόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη αφού κέρδισε την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού, για 2 χρόνια στην Αθήνα, ανεβαίνει, από τις 29 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Όταν ρωτούν τους δημιουργούς Joe DiPietro και Jimmy Roberts «σε τι αναφέρεται αυτό το έργο;», εκείνοι απαντούν πολύ απλά: «Σε ανθρώπους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν».
Με την Τζίνα Αλιμόνου (στην πρώτη θεατρική εμφάνισή της), τη Βάσω Γουλιελμάκη, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον Μέμο Μπεγνή, τη Βίκυ Σταυροπούλου, το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, έναν πιανίστα κι έναν βιολιστή επί σκηνής, η κωμωδία, ξεκινάει με τη γνωριμία του Αδάμ και της Εύας και περνάει από το μικροσκόπιο αυτή την πολυτάραχη και πονεμένη ιστορία που ονομάζεται «σχέση των δύο φύλων».
Αντρες και γυναίκες που φλερτάρουν και δεσμεύονται, που παντρεύονται και αποκτούν παιδιά, που χωρίζουν ή απλώς περνούν τη ζωή τους αναζητώντας το ιδανικό ταίρι, είναι οι «ήρωες» και οι «ηρωίδες» του έργου.
Απλοί και καθημερινοί άνθρωποι που με πολύ χιούμορ και κάποιες δόσεις τραγουδιού λαχταρούν να πουν «Σ΄ αγαπώ», ονειρεύονται να πουν «Σε λατρεύω» αλλά δεν διστάζουν να πουν και «Χωρίζουμε»!
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η παράσταση παίζεται 9 ολόκληρα χρόνια στη Νέα Υόρκη σημειώνοντας ρεκόρ παραστάσεων (4.000) στο off-Broadway και έχει ανεβεί με εξαιρετική επιτυχία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση : Θοδωρής Πετρόπουλος
Στίχοι : Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνοθεσία : Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Σκηνικά-Κοστούμια : Ντίνος Πετράτος
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κίνηση : Ελένη Γκασούκα
Μουσική Προετοιμασία : Νένη Ζάππα
Θέατρο Εγνατία: Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πλ. Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310-225172
Παραστάσεις: Πέμπτη - Παρασκευή: 21.30, Σάββατο - Κυριακή: 18.30 - 21.30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 23€, φοιτητικό-μαθητικό: 17€

Δεν υπάρχουν σχόλια: