Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

Η ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ!

Υπάρχουν τριών ειδών αναπόφευκτες τρέλες για τους ήρωες του ποδοσφαίρου: του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού και του σέντερ φορ.
O τερματοφύλακας είναι ένας αποτυχημένος άνθρωπος-αράχνη που πετάγεται και ξαναπετάγεται μήπως και κατορθώσει και βγάλει ιστό, αλλά ή δε βγαίνει ποτέ ή οι κλωστές είναι τόσο αόρατες, που οι αντίπαλοι επιθετικοί ούτε τις βλέπουν ούτε τις σέβονται. Ο κεντρικός αμυντικός, αν είναι λίμπερο, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο με μια μικρή αόρατη κορνέτα του Έβδομου Σώματος Ιππικού και, όταν δεν κατορθώνει να καθαρίσει κάποια φάση που καταλήγει σε γκολ, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι να κρεμαστεί από το οριζόντιο δοκάρι. Ευτυχώς, ο τερματοφύλακας κατορθώνει πάντα να τον αποτρέψει, γιατί είναι φίλος του, οι γυναίκες τους γνωρίζονται και τα παιδιά πάνε στον ίδιο παιδικό σταθμό. Αν δεν είναι λίμπερο, αν είναι από τους κεντρικούς αμυντικούς που μαρκάρουν ή σε σύστημα ζώνης ή με ατομικό μαρκάρισμα και προωθούνται για να πάρουν καμιά κεφαλιά στα κόρνερ, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν πιστό και γενναιόδωρο τρελό που δεν μπορεί να πει όχι σε κανέναν, αλλά αλίμονο στον αντίπαλο που θα τολμήσει να προπηλακίσει κάποιο συμπαίκτη του! Τότε τον κεντρικό αμυντικό τον πιάνει το αίσθημα δικαιοσύνης και επιτίθεται στον αντίπαλο, τον ανατρέπει και του πατάει και το καλάμι, σαν να ήθελε να τον σημαδέψει με το σύμβολο της φυλής του.
Ο σέντερ φορ είναι ένας ξεχωριστός τρελός. Έχει την τρέλα του ζώου που μυρίζεται κενούς χώρους και παρατηρεί τις αποστάσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους αμυντικούς που τον μαρκάρουν και το τίποτα, ανάμεσα στον τερματοφύλακα και το «γάμα» ή τις βάσεις των δοκαριών. Ένας τύπος που κυνηγάει τρύπες. Τρύπες για να χωθεί ή για να χώσει την μπάλα. Έχει νιώσει την απογοήτευση πολυάριθμων απογευμάτων που όλες οι τρύπες είναι «χτισμένες»και ο κόσμος τον αποκαλεί: «Παλτό!». Βέβαια ο κόσμος αγνοεί ότι οι τρύπες είναι μυστηριώδη τίποτα που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά στα πιο τρελά σέντερ φορ, όπως εμφανίζονταν οι παλιοί άγγελοι στις πιο τσαχπίνες παρθένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: