Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ

Σήμερα στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα μουσικολογοτεχνική βραδιά στο αμφιθέατρο Μητρουσίου, αφιερωμένη στους μεγάλους Έλληνες ποιητές Κωνσταντίνο Καβάφη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο και Οδυσσέα Ελύτη.

Η ποίησή τους μελοποιημένη από τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Αντίοχο Ευαγγελάτο και Αλέξανδρο Καρόζα, θα ερμηνευτεί από μουσικούς του Ελληνικού Θεάτρου Βούπερταλ Γερμανίας και του Θεάτρου Ανάβασις Καβάλας.

Σκηνοθεσία και απαγγελία από την Μαρία Καραβία.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η είσοδος είναι 5€ .

Τα κέρδη από την εκδήλωση θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου .

Calle 13: Atrevete-te

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ...

"Nobody fucks with the Jesus!"...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Σταυρώστε Με...

Στη Βουλή µε τη Σαρρή...


Η Β' Αθηνών δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια...

Η Έφη Σαρρή είναι η πρώτη λαϊκή τραγουδίστρια που κατε­ßαίνει υποψήφια σε εθνικές εκλογές, γι' αυτό και -µου λέει πως- έχει µεγάλη αγωνία αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις 15.000 ψήφους που θα χρειαστεί για να µπει τελικά στο ελληνικό Κοινοßούλιο. Αυτή είναι η πρώτη της συνέντευξη ως υποψήφια ßουλευτής. Ίσως η πολιτική συνέντευξη του αιώνα.


Γιατί στράφηκες στην πολιτική;
Γιατί είναι πιο πλατιά τα θέµατα της Βουλής. Εγώ θέλω να επικεντρωθώ σε αυτά που µε αφορούν, στους νέ­ους, στους ηλικιωµένους, στις κακοποιηµένες γυναί­κες, στους ανθρώπους που εργάζονται τη νύχτα και είναι ανασφάλιστοι, στους αλλοδαπούς, στους οµοφυ­λόφιλους. Θέλω µαζί µου όλα τα νεαρά sexy κορίτσια και αγόρια. Θέλω επίσης κοντά µου όλους αυτούς που είναι και αι­σθάνονται sexy, ασχέτως ηλικίας. Επίσης θέλω όλοι οι ηλικιωµένοι να είναι ευτυχισµένοι -θα προσπαθήσω πολύ γι' αυτό-, αυτοί είναι οι γονείς µας και τους χρωστάµε πολλά. Όσο για τους φίλους µου τους gay, θα προσπαθήσω να έχουν διασφάλιση των περιουσιών τους όταν φύγει ο ένας από τους δύο, είτε αυτό επιτευχθεί µε πολι­τικό γάµο είτε µε κάποιο συµßόλαιο.

Γιατί δεν ξεκίνησες τη σχέση σου µε την πολιτική από κάτι πιο απλό, από ένα δηµοτικό συµßούλιο για παράδειγµα.
Γιατί µου αρέσουν πολύ τα ßαθιά νερά. Θέλω να πέσω µέσα! Η Βου­λή είναι ένα ηφαίστειο και όταν µπω µέσα θα εκραγεί.

Γιατί επέλεξες το ΛΑ.Ο.Σ.;
Γιατί αυτό µε εκφράζει. Ο αρχηγός του κόµµατος, ο κύριος Καρατζα­φέρης, είναι ένας άνθρωπος πανέξυπνος και αυτοδηµιούργητος. Το ίδιο όπως και εγώ. Μία sexy λαϊκή τραγουδίστρια, όπως εγώ, δεν ση­µαίνει ότι είναι ανεγκέφαλη. Και εγώ µόνη µου έφτιαξα τη ζωή µου, δεν κατάγοµαι ούτε από µεγάλες οικογένειες ούτε από µεγάλα τζά­κια. Είµαι υπέρ των αδυνάτων. Γνωρίζω τι σηµαίνει να είσαι ένας άν­θρωπος ταλαιπωρηµένος, ένας άνθρωπος που έχει υποφέρει στη ζωή του. Μόνη µου έπεσα στα θηρία και πάλεψα.

Ποιο είναι το πολιτικό σου παρελθόν;
Πάντα είχα πολιτικές ανησυχίες, αν και δεν ήµουν κοµµατικο­ποιηµένη. Έχω φάει πολύ δακρυγόνο στο παρελθόν κρατώντας πανό και διαδηλώνοντας, όποτε θεωρούσα ότι συνέßαινε µία αδι­κία που δεν µπορούσα να ανεχτώ ως άνθρωπος και ως πολίτης.

Αν εκλεγείς, υποθέτω ότι σταµατάς και το τραγούδι λόγω ασυµßίßαστου.
Εγώ έχω µεγάλη αγάπη στο τραγούδι. Ακόµη και τώρα, στις 7 Σεπτεµßρίου, θα ξεκινήσω να εµφανίζοµαι στις Γοργόνες στον Πειραιά παρά τα τρεχάµατα που θα έχω µε την πολιτική. Με το τραγούδι µου µέχρι σήµερα έχω προσφέρει τα µέγιστα στα καλ­λιτεχνικά δρώµενα της Ελλάδας. Έχω προσφέρει ψυχική ευεξία στον κόσµο. Εµένα δεν µε νοιάζει το ασυµßίßαστο. Θα συνεχίσω να τραγουδώ χωρίς να πληρώνοµαι, δεν θα στερήσω από τον κό­σµο όσα του πρόσφερα όλα αυτά τα χρόνια. Θα πηγαίνω σε ορφα­νοτροφεία και σε γηροκοµεία και θα ερµηνεύω τα σουξέ µου, να ξεσηκώνονται όλοι και να χαίρονται. Όποιον σταθεί εµπόδιο στην προσπάθειά µου να ßοηθήσω τους αδυνάτους θα τον τσακίσω.

Αν τελικά εκλεγείς, τι θα φορέσεις στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής;
Ο ßουλευτής δεν πρέπει να είναι σοßαροφανής, οφείλει να είναι σοßαρός µόνο στις απόψεις και στις σκέψεις του. Ακόµη και τα τα­γέρ µου όµως θα είναι sexy. Ίσως έτσι σταµατήσουν κάποιοι να κοι­µούνται στα έδρανα της Bουλής.

Είναι η πρώτη φορά που δέχεσαι πρόταση να κατέßεις υπο­ψήφια ßουλευτής;
Όχι, είναι η δεύτερη. Δεν χρειάζεται, όµως, να αναφέρουµε την πο­λιτική παράταξη από την οποία µου έγινε η πρόταση πριν από κά­ποια χρόνια. Επίσης πρέπει να σου πω ότι αµέσως µετά την πρότα­ση του κυρίου Καρατζαφέρη επικοινώνησε µαζί µου ο πολιτικός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. µε τον οποίο είχα σχέση στο παρελθόν και µε ρώτησε εάν θα ήθελα να µε προτείνει στο κόµµα του, προκειµένου να κα­τέßω υποψήφια µε την παράταξή του. Ήταν πολύ ευγενικό αυτό εκ µέρους του και το εκτίµησα πολύ, άσχετα αν χωρίσαµε άσχη­µα. Ωστόσο εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να προδώσω την εµπιστο­σύνη του κυρίου Καρατζαφέρη στο πρόσωπό µου, ούτε το ΛΑ.Ο.Σ. Εγώ είµαι αντράκι!

Πώς θα αντιµετωπίσεις τους πολιτικούς από τα υπόλοιπα κόµ­µατα στις προεκλογικές συζητήσεις αφού δεν έχεις στοιχειώ­δη πολιτική γνώση;
Έχω συγκεκριµένα πολιτικά επιχειρήµατα και θα τα προßάλλω πάρα πολύ ευγε­νικά, δεν χρειάζεται να τσιρίζω στα κανάλια σαν χαζογκόµενα. Είµαι άτοµο µε παιδεία και ανατροφή, αυτό θα πει «στοιχειώ­δης πολιτική γνώση».

Μα δεν έχεις καν πολιτική εµπειρία.
Έχω ένστικτο, αγάπη µου. Δεν στερούµαι λόγου. Εγώ µιλάω απλά, λιτά, κατανοητά, για να µε καταλαßαίνουν όλοι. Εξάλλου κάνω τέ­χνη και η τέχνη είναι η ωραιότερη γλώσσα.

Τα τραγούδια που λες είναι τέχνη;
Μόνο. Και στο Μέγαρο Μουσικής και στα λαϊκά µαγαζιά ο κόσµος ψυχαγωγείται. Απλά εγώ προτιµώ τα λαϊκά µαγαζιά γιατί στο Μέ­γαρο δεν µπορούν οι άνθρωποι να σηκωθούν και να χορέψουν. Απλώς ακούνε. Εγώ θέλω να έχω άµεση επαφή µε το κοινό.

«Έφη Σαρρή» θα γράφει το ψηφοδέλτιο;
Όχι. Θα γράφει το κανονικό µου όνοµα, Ταρινίδου Ιφιγένεια, και εντός παρένθεσης Έφη Σαρρή. Κατεßαίνω στη Β' Αθηνών.

Γιατί άλλαξες το Ταρινίδου;
Ήθελα να το κάνω δισύλλαßο. Όπως είναι το ΛΑ.Ο.Σ.

La flor de mi secreto

ΤΟ ΠΡΩΤΟΕΙΔΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ (1995) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΓΕΨΕ...

Die bitteren Tränen der Petra von Kant (1972)

Ο ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ Rainer Werner Fassbinder...

Faux διαφήμιση...

Werewolf Women of the SS

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Οι Quentin Tarantino και Robert Rodriguez φτιάχνουν ο καθένας από ένα ‘b-movie’ και τα ενώνουν με ψεύτικα trailer ανάμεσα τους και ονομάζουν το πόνημα τους Grindhouse.
Τα ψεύτικα trailer είναι:
-το Machete του Rodriguez με πρωταγωνιστή τον Danny Trejo που τελικά έγινε ταινία που θα κυκλοφορήσει απευθείας σε dvd.
-το Werewolf Women of the SS του Rob Zombie στο οποίο εμφανίζεται ο Nicolas Cage ως Dr. Fu Manchu!!!
-το Don't του Edgar Wright.
-το Thanksgiving του Eli Roth και τέλος
-το Hobo With A Shotgun των Jason Eisener, John Davies, and Rob Cotterill, το οποίο επίσης υπάρχει η σκέψη να γίνει ταινία.
Τέλος, εκτός των trailer, μεταξύ των ταινιών υπάρχει και μια διαφήμιση για ένα φανταστικό εστιατόριο που ονομάζεται Acuña Boys...

Machete

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΑΝ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ DVD...

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ...


Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.Διαδώστε το.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ...PART 2



Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΒΛΕΠΕ POST 24-8-2007) ΕΚΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ...


Aphex Twin - Windowlicker

ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ APHEX TWIN...

Karmacoma - Massive Attack

TO KARMACOMA HTAN TO ΠΡΩΤΟ VIDEO CLIP ΠΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ Ο JONATHAN GLAZER.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (ΟΛΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ...) ΕΙΝΑΙ:
The Universal - Blur (1995)
Street Spirit (Fade Out) - Radiohead (1996)
Virtual Insanity - Jamiroquai (1996)
Cosmic Girl - Jamiroquai (1997)
Into My Arms - Nick Cave and the Bad Seeds (1997)
Karma Police - Radiohead (1997)
Rabbit in Your Headlights - UNKLE ft. Thom Yorke (1998)
A Song for the Lovers - Richard Ashcroft (2000)
Live with Me - Massive Attack (2006)
ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:
Under the Skin (1997)
Sexy Beast (2000)
Birth (2004)
ΜΕ ΤΟ SEXY BEAST NA ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο το Σάββατο 25 Αυγούστου στους Φιλίππους σε μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία του Πήτερ Στάιν.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Gerardo Nunez - La Cartuja

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ "ΧΕΡΙΑ" ΣΤΟ http://www.myspace.com/kostasflamenco

ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ


ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ FAME STORY - ΣΟΠΡΑΝΟ - ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ, ΤΗ ΘΥΜΑΣΤΕ;
ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΧΩΡΙ .
ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ...


Αδεξιος Εραστης (1985)
Ο Ποδογυρος (1980)
Ο παλαβος Κοσμος του Θαναση (1979)
Τα Παιδια της Πιατσας (1979)

AaRON - U Turn (lili)

Από την ταινία «Είμαι καλά, μη σε νοιάζει» («Je vais bien, ne t’en fais pas»), του Philippe Lioret...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

Kate Nash -Foundations

ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ...

Honda Ad

ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ...

MATT ELLIOTT

ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ...

Expert Medicine

Οι Expert Medicine θα ήθελαν να γνωστοποιήσουν το τέλος της συνεργασίας τους με την, επί 5 χρόνια τραγουδίστρια του group, Τζένη Καπάδαη.


Ευχαριστούμε τη Τζένη για τη σημαντική προσφορά της στους Expert Medicine, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συνεργαστούμε μαζί της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει.


Το συγκρότημα βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αναζήτηση τραγουδίστριας, ενώ παράλληλα, πειραματίζεται πάνω σε νέους ήχους, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το δεύτερο προσωπικό του CD.


Η επόμενη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ του Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Σε αυτή τη συναυλία, το group θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο instrumental set, που θα περιλαμβάνει και μια μικρή γεύση από το καινούριο του υλικό.


Ευχαριστούμε

Αλέξης, Ανδρέας, Μπάμπης, dj Everlast

Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ!


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΝΟΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΝΑ...
Ο ΦΑΚΟΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΝΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΓΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙ ΤΟΥ...

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

CSI: Las Vegas

ΚΟΛΛΑΣ...

Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Death Proof, Pure Fun...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΜICHAEL MADSEN...

Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Hard-Fi - 'Suburban Knights'

ΝΕΟ SINGLE ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥΣ...

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

"ΤΡΑΓΙΚΗ" ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ



ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ "ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΚΑΤΙ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ-ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (ΘΥΜΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΧΙΠ-ΧΟΠ...) ΚΑΤΙ Η ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ-ΤΑΜΙΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ (ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΑΝ ΜΥΞΙΑΡΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΝ ΑΦΕΝΤΡΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ) ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΓΕΛΙΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ-ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ.


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ από το Θεσσαλικό Θέατρο

Σήμερα στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Αμφίπολης η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» από το Θεσσαλικό Θέατρο- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, σκηνικά Ερσης Δρίνη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Σαββίνας Γιαννάτου και Πέτρου Κούρτη και χορογραφίες Δημήτρη Σωτηρίου.
Το ρόλο της Ιφιγένειας ερμηνεύει η Ταμίλα Κουλίεβα, η Φιλαρέτη Κομνηνού την Κλυταιμνήστρα, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς τον Αγαμέμνονα, ο Γιώργος Χρυσοστόμου τον Αχιλλέα, ο Αλέξανδρος Μούκανος τον Μενέλαο, ο Αρτώ Απαρτιάν τον Γέροντα και η Αγορίτσα Οικονόμου στο ρόλο του Αγγελιοφόρου.
Ευκαιρία για θέατρο λοιπόν...

Be Kind Rewind

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ MICHEL GONDRY (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

Michel Gondry Solves a Rubiks Cube with his Nose

How Michel Gondry Faked His Rubik's Cube Stunt

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ GONDRY?...

GREETINGS

TO Greetings ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1968 ΑΠΟ ΤΟΝ Brian De Palma. Η ΤΑΙΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΤΟΤΕ Robert De Niro ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΑΤΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. ΤΟ 2004 ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ 37 ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ The 50 Worst Movies Ever Made. ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...
ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ (X rating) ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΡΑΑ (Motion Picture Association of America). ΕΔΩ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Gerrit Graham ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ...

The Chemical Brothers - The Salmon Dance

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ "ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ", ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...

Angst essen Seele auf (R.W. Fassbinder, 1974)

ΔΥΝΑΤΟ...

Amici Miei

Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

Sweeney Todd

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜ BURTON ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΤΟΥ Stephen Sondheim. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ MONIMOY ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ BURTON Johnny Depp, ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο Sacha Baron Cohen!

Beastie Boys - So What'cha Want

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ?

Tim Burton's Vincent (1982)

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜ BURTON MΕ ΑΦΗΓΗTH ΤΟΝ VINCENT PRICE!

Sufjan Stevens - Chicago

I made a lot of mistakes
in my mind, in my mind...

Jens Lekman - Black Cab

ΟΧΙ ΡΕ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑL ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑ "ΦΛΩΡΟΥΣ" ΣΑΝ ΤΟΝ MORRISSEY, ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΟΠΩΣ TOY MARR KAI "ΑΝΟΗΤΕΣ" ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ...

The Fall - Reformation

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ MARK E. SMITH ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΠΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ...

Η ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ!

Υπάρχουν τριών ειδών αναπόφευκτες τρέλες για τους ήρωες του ποδοσφαίρου: του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού και του σέντερ φορ.
O τερματοφύλακας είναι ένας αποτυχημένος άνθρωπος-αράχνη που πετάγεται και ξαναπετάγεται μήπως και κατορθώσει και βγάλει ιστό, αλλά ή δε βγαίνει ποτέ ή οι κλωστές είναι τόσο αόρατες, που οι αντίπαλοι επιθετικοί ούτε τις βλέπουν ούτε τις σέβονται. Ο κεντρικός αμυντικός, αν είναι λίμπερο, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο με μια μικρή αόρατη κορνέτα του Έβδομου Σώματος Ιππικού και, όταν δεν κατορθώνει να καθαρίσει κάποια φάση που καταλήγει σε γκολ, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι να κρεμαστεί από το οριζόντιο δοκάρι. Ευτυχώς, ο τερματοφύλακας κατορθώνει πάντα να τον αποτρέψει, γιατί είναι φίλος του, οι γυναίκες τους γνωρίζονται και τα παιδιά πάνε στον ίδιο παιδικό σταθμό. Αν δεν είναι λίμπερο, αν είναι από τους κεντρικούς αμυντικούς που μαρκάρουν ή σε σύστημα ζώνης ή με ατομικό μαρκάρισμα και προωθούνται για να πάρουν καμιά κεφαλιά στα κόρνερ, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν πιστό και γενναιόδωρο τρελό που δεν μπορεί να πει όχι σε κανέναν, αλλά αλίμονο στον αντίπαλο που θα τολμήσει να προπηλακίσει κάποιο συμπαίκτη του! Τότε τον κεντρικό αμυντικό τον πιάνει το αίσθημα δικαιοσύνης και επιτίθεται στον αντίπαλο, τον ανατρέπει και του πατάει και το καλάμι, σαν να ήθελε να τον σημαδέψει με το σύμβολο της φυλής του.
Ο σέντερ φορ είναι ένας ξεχωριστός τρελός. Έχει την τρέλα του ζώου που μυρίζεται κενούς χώρους και παρατηρεί τις αποστάσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους αμυντικούς που τον μαρκάρουν και το τίποτα, ανάμεσα στον τερματοφύλακα και το «γάμα» ή τις βάσεις των δοκαριών. Ένας τύπος που κυνηγάει τρύπες. Τρύπες για να χωθεί ή για να χώσει την μπάλα. Έχει νιώσει την απογοήτευση πολυάριθμων απογευμάτων που όλες οι τρύπες είναι «χτισμένες»και ο κόσμος τον αποκαλεί: «Παλτό!». Βέβαια ο κόσμος αγνοεί ότι οι τρύπες είναι μυστηριώδη τίποτα που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά στα πιο τρελά σέντερ φορ, όπως εμφανίζονταν οι παλιοί άγγελοι στις πιο τσαχπίνες παρθένες.

Massive Attack - Be thankful for what you've got

THE NAKED TRUTH...

dEUS - For the roses

VIDEO CLIP DEUS PART 3...

Deus - Instant Street

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΤΩΝ DEUS...

Madrugada - Majesty

Oh, you were majesty
Now it's like I said
That spirit, it's now dead...

Robert Solli Burås (12/8/1975, Narvik – 12/7/2007, Oslo)



Στις 12 Ιουλίου 2007, ο Burås (κιθαρίστας των Madrugada), βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του από έναν φίλο του, κρατώντας στα χέρια την κιθάρα του...

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Architecture In Helsinki - Heart It Races

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ...

TO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ…

Σε λίγες ημέρες αρχίζει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και ήδη ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση γιατί οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι θα έχουν πάρα πολλή πελατεία. Δεκάδες διοικητικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου θα ζήσουν τη χειρότερη χρονιά της ζωής τους, βιώνοντας τη συνεχή ένταση της σχέσης των χρημάτων που σπατάλησαν σε μεταγραφές με τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο. Ένας άλλος παράγοντας των βαθύτατων ψυχομεταφυσικών διαταραχών είναι το γεγονός ότι, όντας τα γήπεδα και οι διοικήσεις των ομάδων συνηθισμένο καταφύγιο του πατριωτικού αισθήματος, όχι μόνο στην ελληνική περίπτωση, οι μεταγραφές πολλών ξένων παικτών μπορούν να αποτελέσουν την αρχή της διαμόρφωσης μιας μη πατριωτικής συνείδησης.
Ας φανταστούμε τον Ολυμπιακό, με την ομάδα που έχει, να μην κερδίζει ούτε το Πρωτάθλημα ούτε το Κύπελλο. Ας πούμε ότι ο Παναθηναϊκός κατορθώνει στο τσακ να πάρει μια θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ. Τι μπορεί να συμβεί αν η ΑΕΚ, μετά τις μεταγραφές που έχει κάνει, δει ότι την ξεπερνά ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία; Στην τρέχουσα περίοδο ενισχύθηκαν όλες οι ομάδες, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, δεν είναι δυνατόν, όμως, να ευοδωθούν πλήρως όλες οι προσδοκίες, γιατί πουθενά δεν λέει ότι ο Θεός μπορεί να κάνει να κερδίσουν ταυτόχρονα το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ για να αναφερθώ μόνο σε αυτούς που ξόδεψαν τα περισσότερα.
Από τις αναμενόμενες απογοητεύσεις μπορούν να προκληθούν κοινωνικές αναταραχές και να καλλιεργηθεί ένας επικίνδυνος μαζικός πεσιμισμός. Είναι επείγον να φτιάξουμε προκατασκευασμένους ενθουσιασμούς ως αντιστάθμισμα χαμένων ψευδαισθήσεων ή να αυξήσουμε τον αριθμό των αστυνομικών ή των σεκιουριτάδων, γιατί δεν νομίζω να μας αρκούν οι ψυχίατροι.

Tony Wilson Meets God

Anthony "Tony" Wilson (20 February 1950 – 10 August 2007). ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο TONY WILSON; ΔΕΙΤΕ ΤΟ 24 HOUR PARTY PEOPLE TOY Michael Winterbottom KAI ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Σε κάθε τέλος αντιστοιχεί μία αρχή. Με το που τελείωσαν οι δημο­τικές και νομαρχιακές εκλογές, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση των γενικών εκλογών. Οι ειδικοί στύβουν το μυαλό τους για να υπολογίσουν και να σχεδιάσουν τη νέα εκλογική ένταση. Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν πολλούς πα­ράγοντες που τις ενώνουν και άλλους τόσους που τις χωρίζουν, πλην όμως είναι η κουλτούρα του θεάματος εκείνη που μας βοη­θάει να αισθανόμαστε ότι συμμετέχουμε στο σύστημα. Όλα είναι καλά υπολογισμένα: όταν τελειώνει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλη­μα, αρχίζουν είτε τα μουντιάλ είτε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου είτε η Ολυμπιάδα και σχεδόν αμέσως μετά τα καλοκαιρινά τουρνουά και μετά να πάλι το πρωτάθλημα. Όταν τελειώνουν τα σκάνδαλα, αρχίζουν οι εκλογές σε ένα συνεχές τέλος γιορτής: σκάνδαλα, γενικές εκλογές, σκάν­δαλα, ευρωπαϊκές εκλογές, σκάνδαλα, δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σκάνδαλα και τώρα αυτό το δώρο της συλλογικής κάθαρσης που είναι οι πρόωρες γενικές εκλογές.
Δεν έχουμε χρόνο ούτε να επανατοποθετηθούμε ούτε να προ­βλέψουμε τίποτα. Πρέπει να εκδίδουμε καινούργια νομίσματα κά­θε τρεις μήνες και να καταναλώνουμε συμβατική σοφία και κατάλ­ληλο λεξιλόγιο δίχως να μπορούμε να γίνουμε κύριοι των προβλη­μάτων μας, ούτε μέσω της γνώσης ούτε μέσω της γλώσσας. Πρέπει να εκφράζουμε τη γνώμη μας δίχως πολλή σκέψη και αυτή η βια­σύνη όλο και μεγαλώνει. Έτσι, δεν μπορούμε να δώσουμε σημασία στον υγιή συλλογισμό του Πολ Βαλερί: «Η αλήθεια των πραγμάτων βρίσκεται στις αποχρώσεις τους». Μόνο οι ήττες κατορθώνουν να μπλοκάρουν τον τροχό της μονοτονίας και μερικές φορές φτάνουν ακόμα να σπάσουν τον καθρέφτη που δείχνει ωραιοποιημένες πα­ραμορφωμένες εικόνες. Αλλά ούτε καν οι ήττες δεν μας απαλλάσ­σουν από τις μάσκες, γιατί αυτοκαταστρέφονται τάχιστα, και δεν συμφέρει να μείνεις και πολύ καιρό σε αυτές. Ακολουθώντας τη δυ­ναμική της πολιτικής αλήθειας που πρεσβεύει η αγορά, το προϊόν που χάνει πρέπει απλώς να περιμένει τη φθορά του προϊόντος που κερδίζει στις μέρες μας. Η ήττα ούτε δημιουργεί ούτε μεταμορφώ­νει, απλώς ανακυκλώνεται. Όπως όλα τα σκουπίδια.
ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΕΛ ΒΑΘΚΕΘ ΜΟΝΤΑΛΜΠΑΝ

Bobby

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΣΤ, ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΜΩΣ...

Το Ισλάμ στην Ευρώπη

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα ενός άρθρου του γάλλου φιλοσόφου Πασκάλ Μπρικνέρ, που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα «Il sole 24 ore» και μεταφραστηκε και δημοσιευτηκε από το ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΚΕΤΣΗ στην Κυριακατικη Ελευθεροτυπία στις 12-8-2007.

(....) Υπάρχει στην Ευρώπη μια αντιπαράθεση ανάμεσα στους θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας αγγλοσαξονικού τύπου και στους υποστηρικτές του κοσμικού ρεπουμπλικανικού μοντέλου. Για τους πρώτους, το ουσιώδες είναι να διασφαλίζεται η ειρηνική συνύπαρξη στην ίδια επικράτεια πληθυσμών με διαφορετική εθνική και πολιτισμική προέλευση, διασώζοντας την αξιοπρέπεια των επιμέρους πολιτισμών και θρησκειών. Λίγη σημασία έχει επομένως το ότι ορισμένα έθιμα ή συνήθειες έρχονται σε αντίθεση με τις δικές μας δυτικές αξίες, επειδή τα κριτήρια του δίκαιου και του άδικου, του εγκληματικού και του βάρβαρου χάνονται μπροστά στο απόλυτο κριτήριο, που είναι ο σεβασμός της διαφοράς. Το γεγονός ότι φοράνε τη μαντίλα, ότι εφαρμόζουν την πρακτική του υποχρεωτικού γάμου, τον υποχρεωτικό διαχωρισμό αγοριών και κοριτσιών στο σχολείο, στα παιχνίδια, στο νοσοκομείο ή και στις ακτές, ή ακόμη και την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, το υπερασπίζονται ορισμένοι διανοούμενοι στο όνομα των αξιών της ιδιοπροσωπίας. Με άλλα λόγια, στο όνομα της ανεκτικότητας θα έπρεπε να αποδεχθούμε τις μισαλλόδοξες συμπεριφορές ορισμένων μειονοτήτων. Από το δικαίωμα στη διαφορά καταλήγουμε έτσι στη διαφορά των δικαιωμάτων.

Αυτή η άποψη νομίζω ότι συνεπάγεται δύο άτοπα. Πρώτον, αφήνει τα άτομα στο έλεος της κοινότητας στην οποία γεννήθηκαν. Μια νεαρή μουσουλμάνα δεν θα μπορούσε επομένως να κάνει τίποτα άλλο από το να ακολουθήσει τη θρησκεία των γονιών της. Γι' αυτήν η επιλογή να πιστέψει ή να μην πιστέψει, να παντρευτεί όποιον αγαπάει, να ζήσει όπως νομίζει καλύτερα, δεν τίθεται. Της απαγορεύουν κατά κάποιον τρόπο αυτό που υπήρξε η δυνατότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων εδώ και δύο αιώνες, τη μετάβαση από τον κόσμο της παράδοσης στον κόσμο της νεωτερικότητας, τη βούληση να ξεφύγει από τη μοίρα που η οικογένεια, η φυλή, η κοινωνία τής έχουν καθορίσει. Είναι αξιέπαινο να θέλουμε να προστατέψουμε τις μειονότητες από τις διακρίσεις που τις πλήττουν, αλλά είναι λιγότερο αξιέπαινο να αφήνουμε εκτεθειμένα τα πρόσωπα στους εκφοβισμούς που η κοινότητα καταγωγής τους μπορεί να ασκεί πάνω τους. Το να παίρνουμε υπόψη μας τις εθνικές και θρησκευτικές ταυτότητες συνεπάγεται και το να αναγνωρίζουμε στα άτομα που τις αποτελούν το δικαίωμα να απομακρύνονται από αυτές χωρίς να υφίστανται ζημιές.

Δεύτερο άτοπο: Η σύγχρονη Ευρώπη σφυρηλατήθηκε και εναντίον των θρησκευτικών πολέμων και του δεσποτισμού των Εκκλησιών. Η ανάμνηση των διάφορων νυχτών του Αγίου Βαρθολομαίου, που στιγμάτισαν την ιστορία μας, οι σφαγές των προτεσταντών από τους καθολικούς και αντίστροφα, η αιματηρή καταστολή των αιρέσεων, η βούληση των παπών, των επισκόπων, των ιερέων να προσανατολίζουν τη δημόσια και ιδιωτική ζωή των ενοριτών τους, εμβολίασαν την ευρωπαϊκή ήπειρο εναντίον του θρησκευτικού φανατισμού. Το να ξαναβλέπουμε στη Μέση Ανατολή, στο Ιράκ, το Πακιστάν ή αλλού σιίτες και σουνίτες να αλληλοσκοτώνονται ή να καταδιώκουν τις χριστιανικές μειονότητες, δεν μπορεί παρά να αφυπνίζει την αλλεργία μας απέναντι σε κάθε ακραία πίστη.

Το Ισλάμ εξάλλου είναι μια νεότερη θρησκεία, που θέλει να εμφανίζεται όχι ως κληρονόμος των προηγούμενων θρησκειών αλλά ως διάδοχός τους, που τις ακυρώνει για πάντα.
Πεπεισμένο ότι είναι ο μοναδικός κάτοχος της Αλήθειας, που θεμελιώνεται σε ένα βιβλίο υπαγορευμένο άμεσα από το Θεό στον Μωάμεθ, δεν έχει ακόμα κάνει, όπως η Ρώμη ή οι προτεσταντικές Εκκλησίες, τον δικό του εκσυγχρονισμό. Από το Ραμπάτ ώς την Τζακάρτα, η πίστη του προφήτη προτιμάει -τουλάχιστον στην επίσημη εκδοχή της- να λέει ότι είναι στόχος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας των σιωνιστών, των σταυροφόρων, του μεγάλου αμερικανικού σατανά και του μικρού ευρωπαϊκού σατανά και μετατρέπει κάθε κριτικό βλέμμα σε «ισλαμοφοβία».Η ημέρα κατά την οποία οι υψηλότερες σουνιτικές και σιιτικές αρχές θα αναγνωρίσουν τον κατακτητικό χαρακτήρα της πίστης τους, θα ζητήσουν συγνώμη για τους ιερούς πολέμους και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο όνομα του Κορανίου, θα είναι μια ημέρα προόδου και θα συμβάλει στο να διαλυθεί η εύλογη καχυποψία πολλών λαών απέναντι σε αυτόν το θυσιαστικό μονοθεϊσμό. Επειδή δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο χρειάζεται να φανούμε συνετοί και να καθιερώσουμε έγκυρους και σαφείς κανόνες σε όλη την Ευρώπη. Το Ισλάμ αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού τοπίου και έχει επομένως δικαίωμα στην ελευθερία της λατρείας, σε χώρους προσευχής και στο σεβασμό. Υπό τον όρο ότι με τη σειρά του θα σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες και δεν θα αξιώνει ειδικά δικαιώματα.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κοσμικότητα, η πιο ευγενής ευρωπαϊκή κατάκτηση, είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν αρκεί να καταδικάζουμε την τρομοκρατία, χρειάζεται και να μετασχηματίσουμε τη θρησκεία στην οποία ριζώνει και την οποία, άδικα ή δικαιολογημένα, επικαλείται. Το ζητούμενο είναι να πραγματοποιήσουμε απέναντι στο Ισλάμ αυτό που έχει γίνει για το χριστιανισμό με αφετηρία την Αναγέννηση: να το υποτάξουμε στη νεωτερικότητα, να το προσαρμόσουμε στις σύγχρονες νοοτροπίες. Δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο το Ισλάμ, όταν εισέρχεται στο δυτικό δημοκρατικό πεδίο, θα πρέπει να ξεφεύγει από αυτό το κίνημα της εκκοσμίκευσης. Αλλά αυτή η πάλη εναντίον του θρησκευτικού φανατισμού είναι αδύνατη χωρίς τους μουσουλμάνους, επειδή αυτοί είναι τα κύρια θύματά του. Αν θέλει να θεμελιώσει ένα κοσμικό Ισλάμ στο εσωτερικό των συνόρων της, η Ευρώπη πρέπει να ενθαρρύνει τις φωνές των διαφωνούντων, να σχηματίσει μια μεγάλη αλυσίδα βοήθειας προς όλους τους εξεγερμένους του ισλαμικού κόσμου (...).

The Killers - Bones

Director: Tim Burton!

Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

The Chemical Brothers - Do It Again

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΤΩΝ CHEMICALS ΑΞΙΖΟΥΝ..

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

dEUS - Little Arithmetics

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΜΙΣΟ ΜΟΥ, Ο ΛΟΛΕΚ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΦΑΓΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ DEUS ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ. ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟ...

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

KINGS OF LEON


ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΝΑ Μ΄ΑΡΕΣΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ Because of the Times ΤΩΝ Kings of Leon. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ALBUM ΤΟΥ 2007 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...

A history of violence

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧOYN ΚΑΙ OI ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΧΑΣΑΜΕ.

No Train to Stockholm

Lee Hazlewood (9 July 1929 – 4 August 2007)

Sin City

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, TO ΕΙΔΑ ΣΕ DVD ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ...

Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

THE PAINTED VEIL (1934)


TO 1934 Η ΜΕΓΑΛΗ GRETA GARBO ΥΠΟΔΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ KITTY ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ SOMERSET MAUGHAM ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ.

The Painted Veil

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ ΕΝΟΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΣΤΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΟΛΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΚΙΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ALEXANDRE DESPLAT.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Oscar De Leon

ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΝ OSCAR DE LEON. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ LLORARAS ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ. ΠΑΡΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1975 ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν: Ποδόσφαιρο, Μια θρησκεία σε αναζήτηση θεού, Μια θρησκεία σε χέρια πολυεθνικών



"Ανακάλυψα την Μπάρτσα μέσα από μια αφίσα σε ένα φούρνο που βρισκόταν στην οδό Μποτέλα, απέναντι από το σπίτι μου. Ένας ζωγραφισμένος Σαμιτιέ ντρίπλαρε έναν μη αναγνωρίσιμο παίκτη της Εσπανιόλ και δίπλα ακριβώς ένα κείμενο μας καλούσε στο επόμενο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Σε μια γειτονιά που τώρα λέγεται Ραβάλ (έχει και δικιά της περατζάδα) και που τότε λεγόταν Πέμπτο Διαμέρισμα ή κακόφημη γειτονιά, ήταν αδύνατο να τραγουδήσεις τη Διεθνή, τον ύμνο της Καταλονίας ή άλλα τραγούδια των δημοκρατικών. Μπορούσες όμως να τραγουδήσεις μισοκαστιλιάνικα μισοκαταλανικά το πιο κάτω τραγούδι:
Αν στο παράθυρό σου έρθει ένα περιστέρι δείξ' του στοργή, γιατί είναι της Μπαρτσελόνα. Αν στο παράθυρό σου έρθει μια κουκουβάγια σούβλισέ τη, γιατί είναι της Εσπανιόλ.
Ή λέγαμε:
Έξι πράγματα στον κόσμο λάμπουν πιο πολύ και από τον ήλιο:
τα πέντε πρωταθλήματα της Μπαρτσελόνα και το σκατό της Εσπανιόλ."
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ;

Simpsons 300

Η SIMPSONS ΕΚΔΟΧΗ...

300

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΟ,ΜΕ ΧΟΤ-ΝΤΟΓΚ ΚΑΙ ΜΠΥΡΕΣ.ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ (ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΚΟΜΙΚ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ..

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

DRAMAICA

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΤΟΥΣ DRAMATIC SIN, ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ! ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ, ΚΕΦΙ, ΠΑΛΜΟΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ!

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Dramaica Youth Festival 2007

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;
OXI OTI EINAI ΑΜΑΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ...

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

BEYOND THE CLOUDS...

Michelangelo Antonioni (1912 - 2007)

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΛΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ), ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΣΚΗΝΙΚΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΥΠΟΥ "ΜΠΑΜΠΑ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" - ΑΝΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ 100 ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!